Loopbaanadvies voor bedrijven

Ontwikkeling door middel van verandering

Christel: ¨Verlangen naar verandering hoeft niet altijd te betekenen dat je diep ongelukkig in je baan bent. Het kan ook zo zijn dat je denkt: ik zoek een nieuwe uitdaging, maar ik werk wel bij een leuk bedrijf en zou hier het liefst willen blijven.¨

Jij bent: leidinggevende

Geen manager wil een goed functionerend personeelslid kwijtraken. Jij doet hier al je uiterste best voor en hoopt jouw team te kunnen behouden, in zijn beste vorm.  Een klein gevoel van onvrede bij jouw personeel kan groter worden en dat is te voorkomen. Wanneer je als manager oor geeft aan een (soms nog bescheiden) hulpvraag, kun je een personeelslid van grote dienst zijn. Dit zal uiteindelijk zeer gewaardeerd worden en bovendien een prettige werksfeer met zich meebrengen en bijdragen aan de arbeidsethos. Maar, hoe geef je dan richting aan deze hulpvraag? Dat is precies waar wij komen kijken. Bespreek met ons wat er speelt en wij plannen een passend traject. Naast de bestaande loopbaantrajecten bieden wij ook het traject aan Ontwikkelen in je functie”:

Je hoopt natuurlijk als werkgever dat je goed functionerend personeel aanneemt. Toch kan het voorkomen dat je verwachtingen niet helemaal uitkomen. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld frustraties bij collega’s, geen goede samenwerking, hoge kosten dus een ongewenst verloop. Dit alles kost jou veel energie! Tegelijkertijd is het momenteel ook lastig om goed functionerend personeel te vinden. Dit maakt dat je wilt investeren in je personeel. Is dit het geval? Dan biedt Willemsen en Verhoogt het traject aan “Ontwikkelen in je functie”. Wanneer je vervolgens tot de conclusie komt dat de werknemer niet bij het bedrijf past, ga je andere stappen ondernemen.

SLIM : subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

Een Leven Lang Leren voor u en uw medewerkers om up-to-date te blijven in deze snel veranderende wereld. Vraag hiervoor de SLIM – regeling aan!

Benieuwd wat dit voor jou of jouw medewerkers betekent? Neem contact met ons op.

Jij bent: werknemer

Jij bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar komt er niet uit waar deze voor jou ligt. Misschien heb je er zelfs al met je leidinggevende over gesproken, maar blijft het moeilijk een nieuwe richting te vinden. Wij starten ons traject door eerst een aantal zaken helder te krijgen:

  • Wie ben je?
  • Wat wil je?
  • Wat kun je?
  • Wat is je vraag?
  • Waar moeten we rekening mee houden?

Vervolgens werken we samen naar een passend advies. De uitkomst hiervan zal leidend zijn om tot de juiste loopbaankeuze te komen.

In onze gesprekken nemen wij je serieus: je ambities, maar ook je blokkades. Middels motiverende gespreksvoering en bevragingen brengen wij je tot nieuwe inzichten. Door middel van de combinatie van gesprekken en wetenschappelijke testen, onderzoeken wij welke loopbaan bij je past.

Heeft jouw bedrijf recht op de SLIM-regeling?

Goed nieuws! De overheid stelt dit jaar 48 miljoen euro beschikbaar voor leren en ontwikkelen in het mkb. Met deze nieuwe SLIM-regeling wordt maar liefst 60% tot 80% gesubsidieerd.

Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf betekent? Neem contact met ons op.

HET TRAJECT

Intake

We bespreken jouw loopbaanvraag

Persoonsprofiel

Wie ben ik en wat kan ik?

Test

Gebaseerd op jouw loopbaanvraag

Functieprofiel

Wat wil je en wat past bij je?

Ontwikkelplan

We formuleren jouw doelen

Evaluatie

Zijn jouw doelen behaald?

Het traject

We bieden een traject aan waarin wij zorgvuldig kijken naar iemands persoonlijke waarden, drijfveren, interesses, eigenschappen en capaciteiten. De uitkomst hiervan zal leidend zijn om tot de juiste loopbaan te komen. Door middel van de combinatie van gesprekken en uitgebreide wetenschappelijke testen, onderzoeken wij welke volgende stap bij je past.

Van intake tot evaluatie

Wij werken op doortastende en heldere wijze, waardoor wij altijd zullen streven naar 6 gesprekken (wanneer blijkt dat er meer gesprekken nodig zijn, dan gebeurt dit in overleg).

Het traject start met een intake en wordt afgerond met een evaluatie. In de intake bespreken we jouw verwachtingen, behoeften, wensen en doelen, maar natuurlijk ook jouw vragen. Daarnaast bespreken we subsidies, vergoedingen en onze voorwaarden. Vervolgens bepalen we het trajectverloop en introduceren we de test die je gaat maken. We leggen de testresultaten naast jouw persoonlijke waarden, drijfveren, interesses, eigenschappen en capaciteiten. Aan de hand hiervan bepalen we jouw doelen en formuleren deze binnen een ontwikkelplan. Na een afgesproken periode maken we de balans op: zijn de geformuleerde doelen uit het ontwikkelplan behaald? We bespreken waar je staat en hoe je volgende stappen zet.

Voor meer informatie over de tarieven, neem contact met ons op.

Inschrijven

Deze website gebruikt cookies